wtorek, 29 października 2013

Najlepszy krem do tortów i babeczek. Mój ulubiony z serkiem mascarpone!

Czasami pewnie tak jak ja zastanawiacie się nad tym, jaki krem wybrać do waszych ciast itp. Już spory czas temu odkryłam zalety tego pysznego kremu, bardzo często go używam, bardzo często również polecam.
Świetnie nadaje się do barwienia, nadawania różnych smaków. Jak zrobić standardowy krem z serkiem mascarpone?






SKŁADNIKI:

500ml śmietanki kremówki
1 opakowanie serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
0,5 łyżeczki esencji waniliowej
1 łyżeczka spirytusu
1 łyżeczka soku z cytryny


KROK PO KROKU:

1) Kremówkę ubijamy prawie na sztywno, i pod koniec dodajemy cukier puder. Kiedy śmietana będzie mocno ścięta, dodajemy stopniowo, na wolniejszych obrotach, serek mascarpone.
2) Na koniec, do miski wędrują wszystkie dodatki, miksujemy je razem i gotowe. Szybko, prosto i smacznie :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...