SKŁADNIKI:
SUCHE:
200g mąki
60g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cynamonu
garść rodzynek
MOKRE:
4 łyżki pure z dyni
1 jajko
125 ml mleka lub maślanki/ kefiru
60 g masła
aromat pomarańczowy
2 łyzki soku z cytryny
KRUSZONKA:
40 g brązowej mąki
20 g masla
20 g brązowego cukru
KROK PO KROKU:
1) Suche składniki przesiewamy do jednej miseczki i dodajemy rodzynki.
2) W drugiej misce łączymy ze sobą roztopione masło, i resztę mokrych składników
3) Do składników mokrych dodajemy składniki suche, i łączymy je ze sobą
4) Papilotki, napełniamy do 3/4, i na koniec obsypujemy kruszonką.
Pieczemy w 200 stopniach/ 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz