Ostatnio bawię się Musli na całego :)
Musli jest idealnym przykładem na proste i zdrowe śniadanie dla każdego.
Tak na prawdę możecie dodać, co tylko chcecie i zajadać się nim z jogurtem,
mlekiem lub... hm, jakieś pomysły? :)
A więc tym razem u mnie Musli z jabłkiem i cynamonem, czyli inaczej mówiąc
szarlotkowe. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
500g płatków owsianych
150g ziaren słonecznika
250 g orzechów (może być mieszanka)
250g rodzynek (nie są konieczne, ale lubię je tak bardzo, więc nie żałuję
ich ;)
100 ml miodu
2 łyżki cynamonu
2 jabłka pokrojone w drobną kosteczkę
KROK PO KROKU:
1) Sprawa prosta jak przy każdym Musli lub Granoli. Wszystkie składniki
mieszamy ze sobą aż do połączenia (chodzi o to, aby miód ,,posklejał’’, co
trzeba)
2) Następnie wykładamy blaszkę papierem do pieczenia, wysypujemy nasz mix i
równamy.
Pieczemy w 190 stopniach/ ok 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz