środa, 18 września 2013

Szarlotkowe Musli

Ostatnio bawię się Musli na całego :) 
Musli jest idealnym przykładem na proste i zdrowe śniadanie dla każdego. Tak na prawdę możecie dodać, co tylko chcecie i zajadać się nim z jogurtem, mlekiem lub... hm, jakieś pomysły? :)
A więc tym razem u mnie Musli z jabłkiem i cynamonem, czyli inaczej mówiąc szarlotkowe. Do dzieła!




SKŁADNIKI:

500g płatków owsianych
150g ziaren słonecznika
250 g orzechów (może być mieszanka)
250g rodzynek (nie są konieczne, ale lubię je tak bardzo, więc nie żałuję ich ;)
100 ml miodu
2 łyżki cynamonu
2 jabłka pokrojone w drobną kosteczkę

KROK PO KROKU:

1) Sprawa prosta jak przy każdym Musli lub Granoli. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą aż do połączenia (chodzi o to, aby miód ,,posklejał’’, co trzeba)
2) Następnie wykładamy blaszkę papierem do pieczenia, wysypujemy nasz mix i równamy.


Pieczemy w 190 stopniach/ ok 30-40 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...