niedziela, 1 września 2013

Prosty przepis na pyszny deser: faszerowana brzoskwinia.



Chciałoby się czasem zjeść coś słodkiego, ale nie koniecznie kalorycznego. Najlepszym sposobem na udany deser bez wyrzutów sumienia jest wykorzystanie owoców. Jak wiadomo wszystkie produkty same w sobie są również kaloryczne. Czy to miód, czy to orzechy, czy to CZEKOLADA!
Jednak wszyscy wiemy, że miód lepszy od cukru, orzechy zdrowsze od masła, a gorzka czekolada wygrywa z wiaderkiem lodów, które ma 1200kcal.

Chyba przekonałam was do tego deseru hm? ;)






SKŁADNIKI:

4 połówki brzoskwini (świeżych, obranych)
łyżka miodu
2 garstki orzechów (grubo pokrojonych)
2 paski gorzkiej czekolady

KROK PO KROKU:

1) Brzoskwinie obieramy i przekrajamy na pół pozbywając się pestki.
2) Orzechy grubo kroimy i mieszamy razem z łyżką miodu.
3) Ścinamy lekko ,,dupki'' brzoskwiń, tak, aby stabilnie trzymały się blachy i talerza. Następnie nadziewamy brzoskwinie orzechami i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika.

Pieczemy w 190 stopniach/ ok 10-15 minut.


Po upieczeniu, stroimy roztopioną czekoladą i podajemy ciepłe. Pychota!














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...