SKŁADNIKI:
500g mięsa mielonego
Olej kokosowy
Sól
Pieprz
Słodka papryka
Czosnek
Świeży szczypiorek
Szpinak (świeży lub mrożony)
Płatki owsiane
INNE:
Gotowany brokuł
ok. 50g Gotowany kalafior
Łyżka jogurtu naturalnego
KROK PO KROKU:
1) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kroimy drobno szczypiorem, wduszamy czosnek i podsmażamy. Następnie dodajemy szpinak i pozostawiamy tak na ok. 5-10 minut. Następnie odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.
2) Mięso doprawiamy: solą, pieprzem, i słodką papryką.
3) Następnie do mięsa dodajemy nasz przestudzony szpinak i mieszamy wszystko razem. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w płatkach migdałowych.
4) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy kotleciki z dwóch stron.
5) Ugotowany kalafior blend ujemy dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
6) Kotleciki podajemy z gotowanym brokułem, puree z kalafiora i orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz