Tort wystrzałowo imprezowy, dla małego Szymona.
SKŁADNIKI: (potrzebna nam jest prostokątna blacha)
10 jajek
20 łyżek mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
Szczypta soli
MASA Z SERKA MASCARPONE (wewnątrz)
1 litr śmietanki kremówki
2 opakowania serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
KREM NA BEZIE SZWARDZWALDZKIEJ (swiss meringue buttercream do dekoracji zewnętrznej)
5 białek
200g cukru
400g masła
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Szczypta soli
KROK PO KROKU:
1) Upieczony biszkopt studzimy i kroimy w ten sposób:
Paskowane rogi należy ułożyć na dole i stworzyć rakietę.
2) Następnie ubijamy kremy: przepis na każdy z kremów znajdziecie np. w przepisie na Tort weselny, zapraszam do zapoznania się z nim ;)
3) Dodajcie do kremów kolory według uznania i bawcie się dobrze :) A oto moje efekty:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz