Na wyjścia trzeba być przygotowanym. Dlatego dziś, czas na małe czekoladowe, co nieco :)
SKŁADNIKI:
3 jajka
100g brązowego cukru
150ml jogurtu naturalnego (gęstego)
50ml mleka
50g masła
2 łyżki zaparzonej kawy
200g mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
Szczypta soli
150g batoników (np. snickers,mars, twix, lub inne karmelowe)
KROK PO KROKU:
1)W misce łączymy ze sobą: jajka + jogurt naturalny + mleko + roztopione masło + kawę + cukier (do mieszania możemy użyć rózgi lub drewnianej łyżki)
2)Do drugiej miski przesiewamy: mąkę + proszek do pieczenia + sodę + kakao.
3) Batoniki siekamy na małe kawałeczki
4) Do produktów ,,mokrych’’ dodajemy produkty ,,suche’’ i łączymy je ze sobą. Na końcu dodajemy 3/4 pokrojonych batoników (zostawiłam resztę na posypanie muf finek). Ciasto nakładamy do papilotek (wcześniej umieszczonych w blaszce do muf finek) lub w innych foremkach do muf fin, np. sylikonowych (napełniamy 3/4 papilotek)
Pieczemy w 190 stopniach/ 10 minut, następnie zmieniamy temperaturę na 170 stopni/ i pieczemy jeszcze 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz