wtorek, 9 kwietnia 2013

Pierś z kuraka w śmietance.

Na nią jesty tyle sposobów, że aż głowa mała. Ale ten chyba jest jednym z ulubionych...




SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczaka

Łyżka masła

250ml słodkiej śmietanki

Przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka.

Natka świeżej pietruszki



KROK PO KROKU:

 1) Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na rozpuszczone wcześniej mało na patelni. Obsmażamy ze wszystkich stron.

2) Doprawiamy pierś przyprawami, w zależności od tego, jakie lubimy.

3) Podlewamy pierś wodą, tak, aby się podusiła ok. 15 min na wolnym ogniu.

4) Jeśli pierś jest miękka możemy zalać ją słodką śmietanką i dusić tak przynajmniej 10 minut na wolnym ogniu.

5) Na sam koniec dodajemy świeżą posiekaną pietruszkę, mieszamy i pozostawiamy na ogniu na ok. 5-7 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...