wtorek, 9 kwietnia 2013

Migdałowo jagodowe muffinki.

Przy tym pzepisie, obowiązuje podział na miski! :)






MISKA NUMER JEDEN:

370 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Szczypta soli

100g cukru brązowego

100g cukru białego

150g jagód (mogą być mrożone)

INNE: 

Lukier biały

płatki migdałowe

MISKA NUMER DWA:

2 jajka

szklanka mleka

125g stopionego masła



KROK PO KROKU:

1) Wymieszaj ze sobą suche składniki, następnie wymieszaj składniki mokre.

2) Dodaj składniki ,,mokre'' do ,,suchych'' i gotowe! :) Masę wprowadź do odpowiednich foremek i wstaw do ciepłego piekarnika.


Pieczemy w 200 stopniach/ 20 minut.

3) Ostudzone babeczki pole lukrem i obsyp migdałami.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...