SKŁADNIKI NA BULION:
Dowolne części z kurczaka ( może to być równie dobrze porcja
rosołowa lub np. udo czy skrzydełka)
1 cebula
1 pietruszka
2 duże marchewki
1 kostka rosołowa
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki curry
Pieprz
Sól do smaku
Zielona pietruszka
Ulubiony makaron
KROK PO KROKU:
1) Do gara wędrują następujące składniki: kurczak + obrana
cebula + korzeń pietruszki + marchewka pokrojona w dowolne kawałki. Wszystkie
te składniki gotujemy aż do momentu zagotowania. Następnie należy zmniejszyć
ogień. Rosół nie powinien gotować się cały czas na wysokim ogniu, ponieważ
będzie mętny. Trzeba dać mu czas.
2) Po ok godzinie gotowania dodajemy resztę przypraw, gdyby
czegoś było za mało doprawiamy. Każdy ma inny smak a więc wszystko zależy od
naszych kubków smakowych.
3) Przed podaniem gotujemy makaron, i obieramy mięsko z kurczaka,
na którym gotowaliśmy rosół. Zawszę dodaje je z powrotem do garnka, aby był on
konkretniejszy.
4) Podsypujemy zieloną pietruszką i gotowe.
Mój rosół ulubiony!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz