wtorek, 9 kwietnia 2013

Co na obiad? Rosołek!





SKŁADNIKI NA BULION:
Dowolne części z kurczaka ( może to być równie dobrze porcja rosołowa lub np. udo czy skrzydełka)
1 cebula
1 pietruszka
2 duże marchewki
1 kostka rosołowa
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki curry
Pieprz
Sól do smaku
Zielona pietruszka
Ulubiony makaron

KROK PO KROKU:

1) Do gara wędrują następujące składniki: kurczak + obrana cebula + korzeń pietruszki + marchewka pokrojona w dowolne kawałki. Wszystkie te składniki gotujemy aż do momentu zagotowania. Następnie należy zmniejszyć ogień. Rosół nie powinien gotować się cały czas na wysokim ogniu, ponieważ będzie mętny. Trzeba dać mu czas.
2) Po ok godzinie gotowania dodajemy resztę przypraw, gdyby czegoś było za mało doprawiamy. Każdy ma inny smak a więc wszystko zależy od naszych kubków smakowych.
3) Przed podaniem gotujemy makaron, i obieramy mięsko z kurczaka, na którym gotowaliśmy rosół. Zawszę dodaje je z powrotem do garnka, aby był on konkretniejszy.
4) Podsypujemy zieloną pietruszką i gotowe.


Mój rosół ulubiony!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...