poniedziałek, 11 lutego 2013

Walentynkowe cukrowe confetti.

Nie sądziłam, że można wpaść na tak fajny pomysł. Podziwiam autorkę bloga i oczywiście stawiam czoła jej pomysłom. Walentynkowy Cake Pops, i domowa cukrowa posypka. Jak post niżej, to zasługa ogromnej wyobraźni, Pani z:
http://wypiekizpasja.blox.pl/tagi_b/13243/Walentynki.html
Zapraszam serdecznie na ten blog, gdzie można również zapoznać się z filmikiem instruktażowym jak wykonać cukrową posypkę.




Składniki:

Białko jajka kurzego
cukier puder
barwnik spożywczy (czerwony)


 KROK PO KROKU:

1) Do lekko roztrzepanego białka dodawać stopniowo cukier aż do uzyskania gęstej masy. Ucierać (nie ubijać) kilka minut aż lukier stanie się gładki. Konkretne proporcje cukru pudru nie są podane ponieważ, wszystko zależne jest od… wielkości białka J
2) Na koniec dodać ostrożnie barwnik.
3) Do formowania serduszek użyć zwykłego woreczka śniadaniowego, odcinając jeden jego róg (trzeba utworzyć taki niby ,,rękaw cukierniczy’’)
4) Serduszka formować na papierze do pieczenia, i pozostawić do wysuszenia na ok. godzinę
5) Serduszka zbieramy, używamy, a co pozostanie przechowujemy w pojemniczku :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...