wtorek, 11 grudnia 2012

Muffinki jagodowe na raz dwa!




Bo kto z nas nie lubi małych owocowych słodkości? Tak się składa, że znam  bardzo łatwy sposób na przepyszne Muffinki, i zaręczam, że nie jeden wystraszony sobie z nimi na pewno poradzi :)




Sposób na Raz Dwa!

Raz!: To składniki ,,suche''

Do miski wsypujemy:
370 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100g cukru brązowego
100g cukru białego
150g jagód (mogą być mrożone)


Dwa!: To produkty ,,mokre''
2 jajka
szklanka mleka
125g stopionego masła

1. Wymieszaj ze sobą suche składniki, następnie wymieszaj składniki mokre.
2. Dodaj ,,mokre'' do ,,suchych'' i gotowe! :) Masę wprowadź do odpowiednich foremek i wstaw do ciepłego piekarnika.

* 20 min/ 210 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...