Przepis banalnie prosty i szybki. Chcecie znać?
SKŁADNIKI:
250g mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 żółtka
90g cukru
180g miękkiego masła
KROK PO KROKU:
1) Masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy żółtka.
2) Na koniec dodajemy mąki, i wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno zostać w lodówce na przynajmniej godzinę.
3) Schłodzone ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blachę.
Pieczemy w 190 stopniach/ ok 30 min.
KREM:
1 puszka gotowej masy kajmakowej
1 opakowanie płatków migdałowych
1 łyżka masła i cukru
KROK PO KROKU:
1) Kajmak rozgrzewamy chwilkę w rondelku, a na patelni rozgrzewamy masło. Wsypujemy płatki migdałowe z łyżką cukru na rozgrzane masło i przyrumieniamy.
2) Wystudzony Mazurek smarujemy Kajmakiem i posypujemy to płatkami migdałowymi.
Mazurek na zamówienie, a na Moim stole taki oto skład:
A tu nasza Wielkanocna Córa :) Też lubi Kurczaki :P
Życzymy Wesołego Jajka! :)
Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuń