Oto przepis na Mój biszkopt:
SKŁADNIKI:
8 jajek
16 łyżek mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
KROK PO KROKU:
1) Oddzielamy białka od żółtek.
2) Białka zaczynamy ubijać ze szczyptą soli na wysokich obrotach. Kiedy jajka zaczną gęstnieć, dodajemy stopniowo cukier.
3) Białka z cukrem powinny być ubite na sztywno, kiedy tak się stanie, dodajemy do białek żółtka cały czas ubijając.
4) Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy łyżka po łyżce do naszych jajek. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach.
5) Masę przelewamy delikatnie do tortownicy, wstawiamy do piekarnika
Pieczemy w 175 stopniach/ 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz