niedziela, 13 października 2013

Ombre Rose Cake. Bardzo Kobiecy tort urodzinowy.

Jaki tort chciałaby dostać każda kobieta? Nastolatka, dojrzała, matka, żona.... Kobieta. 
Myślę, że każda z nas ucieszyła by się na widok takiego oto cudeńka. Prosta technika, ulubiony biszkopt i krem, to wszystko zamknięta pod bukietem kremowych róż. Wygląda pysznie...pysznie też mam nadzieję smakuje. 

W przepisie podam jedynie składniki, wszystkie techniki ubijania kremów znajdziecie na przykład w poście ,,Wedding cake you can make....'' :






SKŁADNIKI:

2 Biszkopty z 4 jajek, jeden biały drugi kakaowy:

4 jajka
8 łyżek mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki kakao (do biszkoptu kakaowego)

Krem z serka mascarpone:

400g śmietanki kremówki
200g serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
łyżka spirytusu (opcjonalnie)
esencja waniliowa

Krem maślany (swiss meringue buttercream)

400 g masła, miękkiego, pokrojonego na małe kawałki
130g białek 
280g cukru
szczypta soli
barwnik
łyżeczka ekstraktu waniliowego


O tym jak dekorować tort możecie dowiedzieć się z youtube.pl. Jest tam wiele filmików przedstawiających dekorowanie Ombre Rose Cake. Nie ma to jak podpatrzyć technikę ;)









1 komentarz:

  1. Przepyszny tort serdecznie polecam Asi wypieki dziewczyna ma talent widac ze to jest jej pasjia:-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...