Myślę, że każda z nas ucieszyła by się na widok takiego oto cudeńka. Prosta technika, ulubiony biszkopt i krem, to wszystko zamknięta pod bukietem kremowych róż. Wygląda pysznie...pysznie też mam nadzieję smakuje.
W przepisie podam jedynie składniki, wszystkie techniki ubijania kremów znajdziecie na przykład w poście ,,Wedding cake you can make....'' :
SKŁADNIKI:
2 Biszkopty z 4 jajek, jeden biały drugi kakaowy:
4 jajka
8 łyżek mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki kakao (do biszkoptu kakaowego)
Krem z serka mascarpone:
400g śmietanki kremówki
200g serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
łyżka spirytusu (opcjonalnie)
esencja waniliowa
Krem maślany (swiss meringue buttercream)
400 g masła, miękkiego, pokrojonego na małe kawałki
130g białek
280g cukru
szczypta soli
barwnik
łyżeczka ekstraktu waniliowego
O tym jak dekorować tort możecie dowiedzieć się z youtube.pl. Jest tam wiele filmików przedstawiających dekorowanie Ombre Rose Cake. Nie ma to jak podpatrzyć technikę ;)
Przepyszny tort serdecznie polecam Asi wypieki dziewczyna ma talent widac ze to jest jej pasjia:-)
OdpowiedzUsuń