Spody robione na standardowym cieście do Rainbow Cake, przekładane kremem z serka mascarpone i ozdobione masą Fondant. Podoba się?
PRZEPIS NA SPODY:
250 g masła
220 g cukru
5 białek
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
400 g mąki pszennej
4 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
355 g mleka
KROK PO KROKU:
1) Mąkę + proszek do pieczenia + sól - przesiać.
2) Masło ucieramy mikserem. Następnie dodajemy cukier. Wbijamy białka, jedno po drugim, a na koniec dodajemy ekstrakt.
3) Do zmiksowanej masy maślanej dodajemy na zmianę mleko i składniki suche aż do połączenia się wszystkich składników
4) Ciasto ważymy na wadze kuchennej, a otrzymany wynik dzielimy na 6 równych części. Każdą część barwimy na kolory: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony.
Pieczemy (każdy z blatów) w temperaturze 190 stopni/ ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz