wtorek, 19 listopada 2013

Tort dla małego Adrianka.

Ostatnio sporo zamówień w mojej kuchni. W poprzednią sobotę takie oto cudo powstało.
Spody robione na standardowym cieście do Rainbow Cake, przekładane kremem z serka mascarpone i ozdobione masą Fondant. Podoba się?






PRZEPIS NA SPODY:

250 g masła
220 g cukru
5 białek
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
400 g mąki pszennej
4 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
355 g mleka

KROK PO KROKU:

1) Mąkę + proszek do pieczenia + sól - przesiać.

2) Masło ucieramy mikserem. Następnie dodajemy cukier. Wbijamy białka, jedno po drugim, a na koniec dodajemy ekstrakt.

3) Do zmiksowanej masy maślanej dodajemy na zmianę mleko i składniki suche aż do połączenia się wszystkich składników

4) Ciasto ważymy na wadze kuchennej, a otrzymany wynik dzielimy na 6 równych części. Każdą część barwimy na kolory: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony.

Pieczemy (każdy z blatów) w temperaturze 190 stopni/ ok. 20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...